السمبوسك اللي عملتها بالجلاش وحفظتها بالفريزر شوفوا شكلها بعد ما سويتها ! ll
تعصيجة لحمة مفرومة بالبصل والجزر حشوة لذيذة لأطباق كتيرة وكمان دايت
المكونات :
1/2 كيلو لحم مفروم + 2 بصلة + 2 جزرة + حزمة بقدونس + 5 فصوص ثوم مفرمين + ملعقة صغيرة فلفل أسمر + ملعقة صغيرة بهار لحمة + ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة + 1/2 ملعقة صغيرة زعتر + ملعقة صغيرة ملحالطريقة :
1. نجهز الخضروات أولاً : نغسل البقدونس جيداً وننقعه في ماء وخل , نغسل الجزر ونبشره . 2. نضع الطاسة على النار تسخن جيداً بدون إضافة أي دهون . 3. نضع اللحمة المفرومة في الطاسة بعد ما تسخن وأضيف لها كل التوابل ما عدا الملح . 4. نترك اللحمة حتى تنزل عصارتها وتفرول معايا وأهدي النار عليها حتى تنضج معتمدة على العصارة الناتجة منها فقط . 5. نجهز البصل ونبشره بشر خشن مع فصوص الثوم ونضيفهم للحمة , ونقلب حتى تندمج كل المكونات . 6. نترك البصل حتى يذبل , بعدها نضيف الجزر المبشور , ونقلب ونتركه 3 دقائق على النار . 7. نتبل بالملح , ونطفئ النار , وبعد أن تبرد اللحمة نضيف لها البقدونس عند الاستخدام . 8. يمكن الاحتفاظ باللحمة في عبوات محكمة الغلق بالفريزر لحين الاستخدام .سمبوسك رمضان بالجلاش محشي لحمة مفرومة معصجة بالجزر والبصل ودايت في الفرن من غير قلي ولا دهون:
سمبوسك رمضان بالجلاش محشي لحمة مفرومة معصجة بالجزر والبصل ودايت في الفرن من غير قلي ولا دهون
المكونات :
1/2 كيلو جلاش + لحمة مفرومة معصجة + 3 ملاعق سمن + 2 ملعقة زيت + حزمة بقدونس مفروم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق