بط روستو بالخضار مع رز بسمتي بكبدة البط والفواكه المجففة, شكل وريحة وطعم خيال roast duck
* المكوّنات :
بطة متوسطة الحجم
* لتنظيف البطة :
* تنظف جيداً بالملح والدقيق أولاً , ثم ننقعها مدة 1/2 ساعة في محلول مكون من :2 لتر ماء + ملعقة كبيرة سكر + ملعقة كبيرة ملح + 1/4 فنجان خل + عصير ليمونة بقشرها .
* للتبيلة :
بصلة كبيرة مفرومة + حبة طماطم مبشورة + توابل ( ملح + فلفل + توم بودر + زعتر + روز ماري + بهار فراخ + بابريكا ) + عصير ليمون
* للحشو والتسوية : بصل أورما + بطاطس أورما + جزر شرايح سميكة + 6 فصوص توم + توابل ( ورق لاورا + 3 فصوص حبهان + ملعقة صغيرة روز ماري )
* طريقة التحضير :
1. مهم غسل البطة جيدا بالملح والدقيق والخل والليمون قبل استخدامها .
2. نفرم البصلة مع مجموعة التوابل ونضيف لها الطماطم المبشورة وعصير الليمون , ونتبل البطة من الداخل ومن الخارج ونتركها في التتبيلة ما لا يقل عن ساعة داخل الثلاجة .
3. نجهز الخضروات ( البصل والبطاطس والجزر والتوم ) ونحشو بها البطة من الداخل , مع ( ورق لاورا + 3 فصوص حبهان + ملعقة صغيرة روز ماري ) .
4. نرشها بقليل من الزيت النباتي ونغطيها بورق الفويل وندخلها الفرن على نار متوسطة مدة ساعة .
5. نجهز مجموعة أخرى من الخضروات ( البصل والبطاطس والجزر , أو أي نوع من الخضروات تفضلوها ) ونضيفها إلى أرضية الصينية مع كوب من الماء الساخن , وندخل البطة للفرن مرة أخرى مدة ساعة أخرى لاستكمال سواها مع مجموعة الخضروات .
* لعمل الأرز :
* مكونات الأرز :
2 كوب رز بسمتي + 4 كوب من المرق + كبدة البطة وقلبها والأونصة نقطعهم شرايح رفيعة + توابل 1/2 ملعقة من كل حاجة ( ملح + فلفل + كسبرة ناشفة + بهار مشكل ) + بصلة مفرومة + 5 فصوص توم مفروم + ملعقة صلصة + ملعقة سمن بلدي + ملعقة زيت .
* طريقة الأرز :
1. ننقع الرز 1/2 ساعة .
2. في الحلة نضيف السمنة والزيت , ثم البصلة والتوم المفرومين .
3. نضيف الأونصة والقلب أولاً , ونقلب , ثم نضيف التوابل , ثم نضيف الكبدة لاحقاً .
4. نضيف ملعقة الصلصة , ثم المرق ( ضعف كمية الرز ) , ثم نضيف الرز ونضع الشياطة حتى يتشرب الرز ويستوي .
5. نضيف الفواكه المجففة المتوفرة .
6. نقدم البطة ومجموعة الخضروات مع الرز وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق