طريقة تحضير طواجن السي فود بطريقتين مختلفتين في طاسة واحدة sea food
طريقة تحضير طواجن السي فود بطريقتين مختلفتين في طاسة واحدة
طريقة تحضير طواجن السي فود بطريقتين مختلفتين في طاسة واحدة , يوم كله فسفور , طبقين من السي فود , اختاري من غير ما تحتاري , عملت النهاردا من مطبخي وصفتين من السي فود في طاسة واحدة , سي فود بالوايت صوص , وسي فود بالريد صوص أو الصوص الأحمر , وصفتين في طاسة واحدة بطعم ولا أروع
1. ينظف السي فود جيدًا كل نوع على حدا , ويُصَفَّى جيدًا .
2. نضع الطاسة على البوتاجاز تسخن , ثم نضيف الزبدة تسيح وتسخن , ثم نضيف زيت الزيتون .
3. نضيف الكاليماري أولاً لأنه يحتاج إلى فترة أطول للتسوية .
4. نترك الكاليماري يستوي 50% من التسوية , ثم نضيف الجمبري , ونقلب ونتركه قليلا حتى يتغير لونه .
5. نضيف السمك الفيليه , ثم نضيف الخضروات ( البصل الأبيض والأخضر مع التوم المفروم + الجزر ) .
6. نضيف التوابل ( ملح + فلفل أسمر + كسبرة ناشفة ) , نقلب ونترك المكونات حتى يستوي الجزر .
7. نفصل نصف كمية المكونات , ونضيف للنصف الموجود بالطاسة الطماطم المقطعة للحصول على سي فود بالريد صوص أو الصوص الأحمر .
8. نضيف نصف كمية الفلفل الألوان , ونصف كمية الخضرة المشكلة , ونترك الباقي للوصفة الثانية .
9. في البايركس نضيف السي فود بالصوص الأحمر وندخله الفرن 5 دقائق .
10. نعيد النصف الثاني من السي فود إلى الطاسة مرة أخرى , ونضيف باقي الفلفل الألوان وباقي الخضرة المشكلة , وبعدها مباشرة نضيف ملعقة الدقيق ونقلب حتى يربط المكونات .
11. نضيف كريمة الطهي , ونقلب , ونضع السي فود في البايركس , يمكن أن نضع الجبنة الموتزاريلا وندخله الفرن .
12. تقدم الطواجن ساخنة , وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق