السبت، 5 مارس 2022

كبدة عيد الأضحى على أصولها, كبدة ضاني مع حلويات المدبح فطار أول يوم العيد, كبدة الخروف أو الجدي كيفية تحضيرها بأسهل وأطعم طريقة , How to cook lamb liver

كبدة عيد الأضحى , كبدة ضاني مع حلويات المدبح , How to cook lamb liver


كبدة عيد الأضحى

 المكونات :

كبدة الخروف مع القلب والكلاوي والطحال + ملعقة زبدة + 2 ملعقة زيت نباتي + ملح وفلفل أسود مطحون وكمون + كسبرة ناشفة وبهار لحمة + توم مفروم + بصل مفروم + فلفل ألوان .

كبدة عيد الأضحى

الطريقة :

1. في طاسة نضع الزيت والزبدة ونضيف القلوب والكلاوي والطحال مقطعين مكعبات .

كبدة عيد الأضحى

2. نتبل بالملح والفلفل والكمون والكسبرة الناشفة .
3. نصل إلى درجة نضج 70 % بعدها نضيف الكبدة .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح

4. نتبلها أيضاً بالملح والفلفل والكمون والكسبرة الناشفة .
5. نصل بالكبدة إلى درجة نضج 50 % بعدها نقلب كل المكونات ونضيف بهار اللحم .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح

6. نضيف التوم المفروم ونقلب مدة 3 دقائق .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح

7. نضيف البصل المفروم ونقلب مدة 5 دقائق .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح

8. نضيف الفلفل الألوان ونقلب مدة 2 دقيقة .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح

9. تقدم مع العيش البلدي والجرجير الأخضر .

كبدة ضاني مع حلويات المدبح




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...