الاثنين، 21 مارس 2022

كوسة بدبابيس الفراخ أكلة المواسم والعزومات حلوة جداً وخفيفة ومكونات بسيطة ! zucchini

كوسة بدبابيس الفراخ أكلة المواسم والعزومات حلوة جداً وخفيفة ومكونات بسيطة !


كوسة بدبابيس الفراخ

المكوّنات :

كيلو دبابيس فراخ + كيلو كوسة مقطعة شرائح متوسطة + بصلة كبيرة مقطعة جوانح + راس توم مفرومة + 3 حبات طماطم معصورة + توابل : ( ملح , فلفل , توم باودر , بصل باودر , 2 فص حبهان , 3 فصوص مستكى , بهار فراخ , ورق لاورا , كسبرة ناشفة ) + 1/2 ملعقة سكر + زيت وزبدة أو سمنة .

طريقة التحضير :

1. نغسل دبابيس الفراخ جيداً بالملح والدقيق والخل واللمون .

2. في الطاسة نضع الزيت والزبدة ونضيف دبابيس الفراخ تأخذ اللون الذهبي من كل الجوانب ونتبل الفراخ بمجموعة التوابل .

3. ننقل دبابيس الفراخ في وعاء خارجي وفي نفس الطاسة نضيف البصل مقطع جوانح والتوم المفروم يذبل قليلاً .

4. نضيف الكوسة مقطعة ونضيف عصير الطماطم ونتبل بباقي التوابل ( ملح , فلفل , كسبرة ناشفة ) .

5. عندما تغلي الطماطم نضيف 1/2 ملعقة السكر , ونصب المكونات في البايركس ونرص عليها دبابيس الفراخ .

6. نغطيه بالفويل وندخلها الفرن 1/2 ساعة أو حتى تمام النضج . 

7. تقدم ساخنة مع الأرز الأبيض أو الأرز بالشعرية وبالهنا والشفا . 




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...