كوسة بدبابيس الفراخ أكلة المواسم والعزومات حلوة جداً وخفيفة ومكونات بسيطة !
المكوّنات :
كيلو دبابيس فراخ + كيلو كوسة مقطعة شرائح متوسطة + بصلة كبيرة مقطعة جوانح + راس توم مفرومة + 3 حبات طماطم معصورة + توابل : ( ملح , فلفل , توم باودر , بصل باودر , 2 فص حبهان , 3 فصوص مستكى , بهار فراخ , ورق لاورا , كسبرة ناشفة ) + 1/2 ملعقة سكر + زيت وزبدة أو سمنة .
طريقة التحضير :
1. نغسل دبابيس الفراخ جيداً بالملح والدقيق والخل واللمون .
2. في الطاسة نضع الزيت والزبدة ونضيف دبابيس الفراخ تأخذ اللون الذهبي من كل الجوانب ونتبل الفراخ بمجموعة التوابل .
3. ننقل دبابيس الفراخ في وعاء خارجي وفي نفس الطاسة نضيف البصل مقطع جوانح والتوم المفروم يذبل قليلاً .
4. نضيف الكوسة مقطعة ونضيف عصير الطماطم ونتبل بباقي التوابل ( ملح , فلفل , كسبرة ناشفة ) .
5. عندما تغلي الطماطم نضيف 1/2 ملعقة السكر , ونصب المكونات في البايركس ونرص عليها دبابيس الفراخ .
6. نغطيه بالفويل وندخلها الفرن 1/2 ساعة أو حتى تمام النضج .
7. تقدم ساخنة مع الأرز الأبيض أو الأرز بالشعرية وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق