🍴طريقة عمل السلمون 🐟 مشوي في الفرن بأسهل طريقة وأطعم تتبيلة 👌😘 salmon
🍴 طريقة عمل السلمون 🐟 مشوي في الفرن بأسهل طريقة وأطعم تتبيلة 👌 😘 salmon , شرايح السلمون مع البصل الأخضر ومجموعة الخضار المشوي بتتبيلة مميزة من الأعشاب العطرية وزيت الزتون كله مشوي في الفرن
مكونات السلمون المشوي في الفرن :
800 جرام من شرائح السلمون ( الكمية على حسب الرغبة ) + حبة بطاطس + حبة جزر + بصل أخضر + 5 فصوص ثوم + عصير لمونة + شرايح لمونة + توابل ( ملح + فلفل + بابريكا + زعتر + روز ماري ) + زيت زيتون .
طريقة تحضير السلمون المشوي في الفرن :
1. في وعاء نجهز التتبيلة بإضافة مجموعة التوابل مع فصوص التوم المفرومين وعصير الليمون وزيت الزيتون .
2. نقلب مكونات التتبيلة جيدًا , وندهن بها أرضية البايركس .
3. نضع شرائح السلمون في البايركي ونتبلها بالتتبيلة السابقة .
4. نقطع الجزر والبطاطس لشرائح ونتبلها بنفس التتبيلة السابقة .
5. نضع مجموعة الخضروات المتبلة في البايركس , ونضع عليها البصل الأخضر مع شرائح الليمون .
6. نغطي البايركس بورقة فويل ونقوم بتخريمها حتى نتخلص من السوائل الزائدة ونحصل على شكل ورائحة وطعم الشواء .
7. نجمل البايركس بأعواد البقدونس والشبت ويقدم مع الأرز الأبيض أو العيش المحمص وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق