🎣 طريقة عمل سمك بربون في الفرن 🐟 بدون قلي without frying صحي ولذيذ 👌💯
سمك بربون في الفرن بدون قلي without frying صحي ولذيذ روعة بجد ومشهي جدًا مع مجموعة الخضروات والتتبيلة المميزة لاوم تجربوا الوصفة
سمك بربون في الفرن بدون قلي صحي ولذيذ
مكونات السمك البربون :
ك سمك + التتبيلة المميزة + بصلة مقطعة جوانح + جزرة مبشورة + حبة طماطم مقطعة جوانح + ثمرة فلفل ألوان مقطعة شرائح + حزمة بقدونس على شبت مقطعين + شرايح لمون + 50 جرام زبدة + ملعقة زيت زيتون + توابل : ( ملح + فلفل + كمون + كسبرة ناشفة ) .
طريقة تحضير السمك البربون :
1. ننظف السمك وننزع عنه القشور والزعانف والخياشيم .
2. نتبل السمك بتتبيلة مميزة مكونة من التوم ومجموعة خضروات ومجموعة توابل مع عصير الليمون والخل .
3. في وعاء نخلط كل المكونات : ( الطماطم + الفلفل الألوان + الجزر المبشور + البقدونس والشبث وشرايح اللمون + البصل الجوانح + التوابل ) .
4. نقلب كل المكونات حتى تختلط جيدًا .
5. ندهن قالب البايركس بقطعة من الزبدة , ونضيف 2/3 كمية الخضروات في أرضية البايركس .
6. نرص فوقها وحدات السمك المتبل , ثم نضيف باقي الخضروات .
7. نضيف باقي الزبدة وملعقة من زيت الزيتون .
8. ندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة حتى تمام النضج .
9. يقدم مع الأرز الصيادية أو الأرز الأبيض أو العيش وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق