الاثنين، 14 مارس 2022

صلصة طماطم 🍅 متعددة الاستخدام ! صلصة بيتي بمكونات بسيطة ! طريقة تعقيم البرطمان والحفظ لأطول فترة ! tomato sauce

 صلصة طماطم 🍅 متعددة الاستخدام ! صلصة بيتي بمكونات بسيطة ! طريقة تعقيم البرطمان والحفظ لأطول فترة

المكوّنات :

3/4 كيلو طماطم (الكمية حسب الرغبة ) + ملعقة صغيرة ملح + 1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسمر + 1/2 ملعقة صغيرة سكر + 1/4 ملعقة صغيرة روز ماري + ملعقة صغيرة بابريكا + ملعقة صغيرة أوريجانو + بصلة + 5 فصوص توم + زيت زيتون .

طريقة التحضير :

1. نفرم البصل والتوم فرم ناعم , ونعصر الطماطم . 2. في وعاء نضع ملعقتين من زيت الزيتون وقبل أن يسخن نضيف إليه البصل والثوم المفرومين . 3. نترك البصل والتوم حتى يذبل ثم نضيف مجموعة التوابا ونقلب مدة دقيقة . 4. نضيف عصير الطماطم حتى يقصر ويتسبك . 5. أعقم برطمان زجاجي , وأقوم بتعبئته بالصلصة وأحكم غلقه لحين استخدام الصلصة . ملحوظة : إذا تبقى جزء من الصلصة بعد فتح البرطمان أقوم بتغطية ما تبقى من الصلصة بقليل من الزيت لعدم ظهور أي فطريات .




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...