الثلاثاء، 10 مايو 2022

طاجن بامية ورز بالشعرية , والفيديو اللي بعده خضراا يا ملوخية Bamya okra with meat

 طاجن بامية ورز بالشعرية , والفيديو اللي بعده خضراا يا ملوخية Bamya okra with meat

طاجن بامية باللحم Bamya (okra) with meat || أطباق رئيسة

المكونات :

3/4 كيلو بامية + 1/2 كيلو لحم + بصلة متوسطة + 7 فصوص ثوم + 3 حبات طماطم + زيت زيتون + زبدة + ملح + فلفل + كسبرة ناشفة + بهار لحم .

الطريقة :

1. نغسل البامية جيداً , ونصفيها جيداً , ثم نقوم بتقميعها . 2. في وعاء على النار نضع الزبدة والزيت والبصلة المفرومة + 3فصوص من الثوم المفروم . 3. نترك البصلة تذبل قليلاً , ثم نضيف قطع اللحم ونتبلها بالفلفل والملح وبهار اللحم . 4. نترك اللحم ينضج على النار حوالي 1/2 ساعة ثم نضيف عصير الطماطم المتبل . 5. نترك الطماطم تغلي , ثم نضيف البامية المقمعة ونتركها تغلي مع الطماطم مدة 10 دقائق 6. نسخن الطاجن في الفرن , ثم نضع فيه قطعة زبدة مع ثوم مفروم وتتبيلة من الملح والفلفل والفلفل الأخضر الحامي . 7. نصب البامية في الطاجن وندخله الفرن لاستكمال التسوية . 8. تُقَدَّم مع الليمون والفلفل الأخضر والأرز الأبيض أو الخبز .




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...