الثلاثاء، 10 مايو 2022

بولات البودنج , تحلية باردة بدون فرن! , بدون بيض ولا جيلاتين! بودينج الفانيلا بالشيكولاتة مع المكسرات المجروشة وجوز الهند! Vanilla Pudding


بولات البودنج , تحلية باردة بدون فرن! , بدون بيض ولا جيلاتين!

بودينج الفانيلا بالشيكولاتة مع المكسرات المجروشة وجوز الهند!

Vanilla Pudding

بودينج الفانيلا بالشيكولاتة مع المكسرات المجروشة وجوز الهند

المكونات :

لتر حليب + 120 جرام دقيق + 25 جرام نشا + 170 جرام سكر + 20 جرام زبدة + 10 جرام فانيلا + 50 جرام شيكولاتة داكنة + 100 جرام مكسرات مجروشة .

 الوصفة والتحضير :

 1. صب لتر الحليب في قدر + 170 جرام السكر + 120 جرام جرام الدقيق يكون منخولا + 25 جرام النشا .

2. تخلط المكونات جيدا على البارد لتجنب التكتلات ، ثم ترفع على النار تكون متوسطة ، مع استمرار التقليب .

3. بمجرد أن يغلي الكريم نطهيه لمدة دقيقتين أخريتين .

4. نضيف 20 جرام الزبدة + الفانيلا ، ونقلب جيدا ثم نرفعها من على النار .

5. نصب الكريم في قوالب ، ونغطيها بغلاف بلاستيكي ، ونضعها في الثلاجة مدة من ساعة : ساعة ونصف .

 6. بعد الساعة نخرج أكواب البودينج ونزينها بالشيكولاتة المبشورة والمكسرات المجروشة وبالهنا والشفا .




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...