الأربعاء، 21 ديسمبر 2022

طريقة عمل ورقة السمك بالليمون والزبدة بالفرن Lemon Butter Fish

طريقة عمل ورقة السمك بالليمون والزبدة بالفرن Lemon Butter Fish


طريقة عمل ورقة السمك بالليمون والزبدة بالفرن Lemon Butter Fish

سمك بالزبدة والليمون محشي بتتبيلة جميلة ومجموعة رائعة من الخضروات مع شرايح اللمون وملفوف بورق الزبدة كل دا حطيته في الصينية البايركس ودخلته الفرن عشان تستمتعوا معايا بأحلى وأطعم وأشهى صينية سمك ممكن تتخيلوها

ورقة السمك بالليمون والزبدة Lemon Butter Fish

المكونات :

كيلو ونص سمك قاروص ( يمكن استبداله بأي نوع سمك تفضلونه ) + 50 جرام زبدة + راس توم صغيرة مفرومة + شبت مفروم + عصير لمونة + توابل ( ملح وفلفل وزعتر وروز ماري ) +بطاطس مكعبات مسلوقة ومتبلة للحشو ( اختياري ) + شرائح لمون وفلفل ألوان للتزيين .

طريقة التحضير :

1. ينظف السمك جيدً ويغسل , ونعمل به فتحات بالسكينة , ويوضع في مصفاة للتخلص من الماء الزائد .

2. نتبل السمك من الخارج بالملح والفلفل .

3. نضع باقي الملح والفلفل والتوابل العطرية على التوم المفروم , ونضع الشبت المفروم وعصير الليمون .

4. نحضر صينية مناسبة ونبطنها بورقة فويل + ورقة زبدة .

5. ندهن ورقة الزبدة بالزبدة , ونضع باقي الزببدة على التوم المتبل , ونخلط جيدًا .

6. نتبل السمك بتتبيلة التوم والزبدة , ونرص السمك المتبل في الصينية .

7. نغطي السمك بورقة زبدة أخرى وأخيرًا ورقة فويل , وندخل الصينية الفرن مدة 45 دقيقة . 

8. نترك السمك يبرد قليلاً , ثم يقدم مع الخبز أو الأرز الصيادية وبالهنا والشفا . 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش

  رز بلبن مش لبن برز من مطبخي يومياتي - ywmiiat dodo كريمي وبوش مكرمش الأرز باللبن هو طبق حلوى شهير ومحبوب في الكثير من الثقافات، وخاصة في ا...