سمك موسى بصوص البتر ليمون 🐟 زبدة ولمون بدون قلي Butter lemon sauce
🐟 مكونات سمك موسى بصوص الزبدة واللمون :
كيلو سمك موسى + ملح وفلفل أسمر _ 100 جرام زبدة + عصير 2 ليمونة + بصلة صغيرة + فلفل ألوان + شبت أو بقدونس للتزيين .
🐟 طريقة عمل سمك موسى بصوص الزبدة واللمون :
1. ننظف السمك وننزع عنه غلافه الخارجي ونشطفه بالماء جيدًا , ونصفيه .
2. نتبل السمك بالملح والفلفل من الجهتين .
3. في طاسة على النار نضيف 50 جرام من الزبدة حتى تسخن , ثم نقوم بتسوية السمك المتبل في الزبدة من الجهتين .
4. ننقل السمك بعد تسويته في إناء خارجي , وفي نفس الطاسة نضع باقي الزبدة ( الـ 50 جرام المتبقية ) .
5. نترك الزبدة حتى تسخن , ثم نضيف بصلة صغيرة مقطعة شرائح ونضيف ثمرة من الفلفل الألوان .
6. نتبل بالملح والفلفل , ونضيف عصير الليمون , ونرفع الطاسة من على النار مباشرة فور إضافة الليمون .
7. نقلب حتى تمتزج كل المكونات , ونضيف الصوص على السمك .
8. نضيف الشبت أو البقدونس المفروم , ويقدم الطبق ساخنًا , وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق